Klaar om duurzamer te worden?

Klaar om duurzamer te worden?

Bij Printking gaat onze inzet voor een duurzame toekomst verder dan alleen maar woorden. We vinden het cruciaal om rekening te houden met de impact van onze producten op het milieu.
We streven ernaar om voortdurend onze productaanbiedingen te verbeteren om beter aan de behoeften van onze klanten en de planeet te voldoen.
Doe met ons mee op deze reis naar een gezondere industrie!

Onze duurzame normen

Bij Printking vinden we het cruciaal om rekening te houden met de impact van onze producten op het milieu. Dit is vooral belangrijk omdat een aanzienlijke hoeveelheid reclame-, promotie- en weggeefmaterialen in grote hoeveelheden worden geproduceerd voor distributie en meestal ontworpen zijn voor eenmalig gebruik. Daarom is het noodzakelijk om over te stappen op duurzamere alternatieven om de impact op het milieu te verminderen.
Verantwoorde promotie

Verantwoorde promotie

Laat je creativiteit de vrije loop met onze milieuvriendelijke promotionele producten. Kies uit ons assortiment milieuvriendelijke opties en maak een positieve impact op jouw doelgroep en onze planeet.

Duurzame kleding

Duurzame kleding

Wij geven prioriteit aan transparantie, biologische of ge-recyclede materialen en gecertificeerde merken. Samen verkleinen we de milieu-impact en boosten we maatschappelijke verantwoordelijkheid, met keurmerken als bewijs.

Buitenreclame

Buitenreclame

Kies voor onze eco-vriendelijke en herbruikbare materialen en maak samen met ons een verschil. Met gecertificeerde kwaliteit laten we zien dat goed doen ook goed voelt!

Stickers en labels

Stickers en labels

Boost je merk op een groene manier met onze toffe gepersonaliseerde milieuvriendelijke stickers op maat.

Unieke zakelijke geschenken

Unieke zakelijke geschenken

Toon je waardering voor jouw relaties, klanten of werknemers met ons unieke assortiment duurzame geschenken.

__Printking's missie__

Printking's missie

Wij begrijpen de impact van onze industrie. Gezien de grote hoeveelheid eenmalig te gebruiken promotionele materialen, is het cruciaal om over te stappen op duurzame alternatieven. Het is onze missie om nauw samen te werken met onze partners aan een aanbod dat de milieueffecten vermindert en bijdraagt aan een positieve toekomst voor komende generaties.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn producten CO2-Neutraal verzenden?

Kan ik mijn producten CO2-Neutraal verzenden?

Wij geven voorrang aan milieuvriendelijke verzending via onze samenwerking met EcoCart. Onze CO2-compensatieoptie stelt jou in staat om de uitstoot van jouw bestelling te compenseren door milieuprojecten te ondersteunen. Klik op de knop in uw winkelwagen om bij te dragen aan initiatieven die bomen behouden, gemeenschappen ten goede komen en een gezondere planeet bevorderen.

Hoewel deze optie nog niet beschikbaar is voor alle producten, werken we eraan om deze milieuvriendelijke keuze uit te breiden naar ons volledige assortiment, zodat het voor jou steeds makkelijker wordt om een positieve impact te maken.

Hoe kan ik mijn producten weggooien of recyclen?

Hoe kan ik mijn producten weggooien of recyclen?

Printking zet zich in voor duurzaamheid. Wij raden aan onze producten verantwoord weg te gooien en te recyclen. Voor op papier gebaseerde materialen, verwijder metalen onderdelen alvorens te recyclen. Raadpleeg lokale opties voor het recyclen van vinyl banners. Papieren stickers en etiketten zijn recyclebaar, terwijl plastic of vinyl exemplaren mogelijk speciale aandacht vereisen. Voor kleding, doneer gebruikte kledingstukken en ontdek lokale textielrecycling voor versleten items. Kies zakelijke geschenken met minimaal verpakkingsmateriaal en recyclebare materialen. Volg lokale recyclingrichtlijnen voor een milieubewustere toekomst.
Het is cruciaal om lokale recyclingrichtlijnen te volgen, en we moedigen klanten aan om producten te kiezen met duurzaamheid in gedachten en de juiste verwijderingspraktijken te volgen, bijdragend aan een meer milieubewuste toekomst.

Hoe maken we afdrukken duurzamer?

Hoe maken we afdrukken duurzamer?

Bij Printking zijn we helemaal voor groen printen en maken we producten op maat die niet alleen perfect bij je passen, maar ook lief zijn voor onze planeet. We kiezen bewust voor milieuvriendelijke materialen die makkelijk te recyclen of biologisch afbreekbaar zijn. Ons doel? Minder meuk in de productie en de impact op moeder natuur flink verkleinen, van begin tot eind. We delen onze kennis graag en werken samen om iedereen, van ons team tot onze partners en natuurlijk jou, de klant, meer te leren over duurzaamheid. We gaan vol voor hergebruik en minder afval, helemaal in de vibe van de circulaire economie. Samen met meer dan 300 partners zetten we stappen naar een groenere toekomst en werken we hard aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.

Welke Eco-certificeringen heeft Printking?

Welke Eco-certificeringen heeft Printking?

Bij Printking hebben we verschillende keurmerken voor diverse productgroepen. De belangrijkste is onze officiële B Corp certificering. B Corps committeren zich aan de hoogste standaarden op het gebied van duurzaamheid, transparantie, sociale verantwoordelijkheid en impact.

Daarnaast werken we samen met leveranciers die zijn gecertificeerd door gerenommeerde organisaties zoals FairWear, GOTS (Global Organic Textile Standard) voor zowel biologische blends als volledig biologische producten, BSI Amfori, Recycled Claim Standard, Oekotex, Made2Flow en Better Cotton. Binnen je productkeuze zie je duidelijk welke producten deze keurmerken hebben of niet. En kom je er niet uit, neem dan gewoon contact met ons op voor advies.

Hoe weet ik of een product duurzaam is?

Hoe weet ik of een product duurzaam is?

We begrijpen dat het soms lastig is om volledig te begrijpen of jouw product wel duurzaam is. Daarom helpen we jou graag om de juiste keuze te maken. Bij Printking hebben we verschillende certificeringen die je helpen een keuze te maken. Op onze productpagina's zie je duidelijk welke producten deze keurmerken hebben of niet. En kom je er niet uit, neem dan gewoon contact met ons op voor advies.

Zijn de inkten en lijmen in jullie milieuvriendelijke producten óók milieuvriendelijk?

Zijn de inkten en lijmen in jullie milieuvriendelijke producten óók milieuvriendelijk?

De inkten en lijmen die we gebruiken voor onze milieuvriendelijke producten zijn zorgvuldig uitgekozen om de impact op het milieu te verkleinen. Bij het maken van onze kleding schakelen we bijvoorbeeld over op DTF watergedragen inkten die zorgen voor heldere prints en minder schadelijke stoffen uitstoten. Onze eco-stickers komen met slimme opties zoals oplosmiddelvrije toners, afbreekbare lijmen en waterbasislijm. Voor papierwerk kiezen we inkjettechnologieën die minder energie slurpen en de uitstoot verlagen. We zetten vol in op waterbasis inkten om te laten zien dat we vooroplopen met milieuvriendelijke printtechnieken.